Vårbynätverkets ledare döms till 17 års fängelse

Illustration från rätten, Chihab Lamouri (till vänster) med sin advokat Filip Rydin under huvudförhandlingen.
Illustration från rätten, Chihab Lamouri (till vänster) med sin advokat Filip Rydin under huvudförhandlingen. Foto: Johan Hallnäs/TT

Totalt 147 fängelseår döms ut när personer med koppling till det så kallade Vårbynätverket fälls för grov och omfattande brottslighet.

Längst straff, 17 år och tio månader, får den 33-årige Chihab Lamouri, som styrt det ”militäriskt organiserade” nätverket. Även rapartisterna Yasin och Haval döms till fängelse.

Under strecket
Erika Nekham/TT
Publicerad
Rapparen Yasin avbildad under huvudförhandlingen i Stockholms tingsrätt.

Rapparen Yasin avbildad under huvudförhandlingen i Stockholms tingsrätt.

Foto: Johan Hallnäs/TT
Annons

– Vår klara bild är att han varit den absoluta ledaren som bestämt både över Vårbynätverkets medlemmar och de resurser som Vårbynätverket haft i form av vapen, sprängämnen, narkotika, förvaringslägenheter, bilar och annan brottslig utrustning, säger juristdomaren Kian Amraée om 33-åringen.

Chihab Lamouri är en av totalt 27 personer som fälls av Södertörns tingsrätt i ett av de största gängmålen Stockholm sett, och som rör grov och organiserade brottslighet som i de allra flesta fall kan kopplas till det så kallade Vårbynätverket med bas i Vårby gård i södra Stockholm.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons