Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Hälsa

Människor som har svårt att gå upp på morgonen är intelligentare

Börjar du varje morgon med att motstå impulsen att bara säga upp dig från jobbet istället för att gå upp? Då är du förmodligen mer intelligent än andra.

Att ignorera larmklockan och lyssna på vad kroppen vill kan vara ett tecken på intelligens, menar forskarna Satoshi Kanazawa and Kaja Perina. I en undersökning har de kartlagt 1 229 personers sömnvanor och socioekonomiska bakgrunder. I undersökningen kunde man se att de personer som gick till sängs efter klockan elva och steg upp efter klockan åtta var både rikare och gladare.

Annons
X

Studien visade också att de som kan anpassa sig efter vad kroppen behöver tenderar att vara mer ambitiösa, samt att de kan tackla sina problem enklare än de som inte ligger kvar och halvsover. Detta, menar forskarna, gör en både mer kreativ och självständig.

Men resultaten av studien bör tas med en nypa salt. Om du just nu jublar över det faktum att dina oavsiktliga sovmorgnar är tecken på intelligens bör du också komma ihåg att den rekommenderade tiden för sömn är sju till nio timmar. Kanske är det faktum att du är en nattuggla bra för din kreativa sida, men utan tillräckligt många timmar sömn blir det svårt att konkretisera idéerna som flödade klockan 03.45.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen