Annons
X
Annons
X

Mankell ger 15 miljoner till by i Afrika

Henning Mankell bygger en by för 150 föräldralösa barn i Moçambiques huvudstad Maputo tillsammans med SOS Barnbyar. 15 miljoner kronor tar författaren ur egen ficka för att finansiera byn som kommer att få hans namn.

Författaren Henning Mankell skänker 15 miljoner kronor till en ny SOS barnby i Maputo, Moçambiques huvudstad.

– Det finns 800 000 föräldralösa barn i landet. Jag kan inte hjälpa alla. Men det är ingen ursäkt för att inte hjälpa några, säger Henning Mankell till aftonbladet.se.

Författaren har bott i landet till och från de senaste 25 åren och själv sett fattigdom och svält på nära håll. Nu har han beslutat sig för att skänka 15 miljoner kronor till SOS Barnbyar tillsammans med hustrun Eva Bergman.

Annons
X

– Jag har arbete, bostad och pengar så jag klarar mig. Därför känns det kul att göra detta, säger han till aftonbladet.se.

För pengarna kommer SOS Barnbyar att bygga 15 familjehus i stadsdelen Chimoio. 150 föräldralösa barn kommer att få ett hem i byn, som kommer att döpas efter Henning Mankell.

Förutom husen byggs en förskola och en skola i byn som kan ge utbildning även åt andra barn i närområdet. Och författaren förvånas över att inte fler människor med större förmögenheter hjälper till.

– Hur många villor kan en människa ha, frågar han sig.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X