Annons

Protest mot Saudiarabien: Vi glömmer inte

Helena Giertta, chefredaktör för tidningen Journalisten, anser att Sveriges regering måste sätta större press på den saudiska regeringen för att få klarhet i vad som hände när den saudiske journalisten Jamal Khashoggi mördades.
Helena Giertta, chefredaktör för tidningen Journalisten, anser att Sveriges regering måste sätta större press på den saudiska regeringen för att få klarhet i vad som hände när den saudiske journalisten Jamal Khashoggi mördades. Foto: Hanna Franz n/TT

Sverige måste ta ett större ansvar för mänskliga rättigheter och sätta press på Saudiarabien. Det var budskapet under en manifestation utanför Saudiarabiens ambassad i Stockholm som hölls med anledning av mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Aktivisten och debattören Kurdo Baksi deltog vid manifestationen utanför Saudiarabiens ambassad i Stockholm.

Foto: Hanna Franz n/TT Bild 1 av 2

Den saudiske journalisten Jamal Khashoggi dödades inne på Saudiarabiens konsulat i Istanbul Arkivbild.

Foto: Hasan Jamali/AP/TT Bild 2 av 2
Efter reklamen visas:
Mellan Raderna – Khashoggi

– Det är lite förvånande hur väl de behandlas med tanke på hur illa de behandlar sin egen befolkning. Vi är vana vid att man står upp för mänskliga rättigheter och här har vi ett land som inte gör det men ändå lyckas glida undan kritiken, säger Helena Giertta, chefredaktör för tidningen Journalisten som är en av arrangörerna bakom protesten.

Annons
Annons
Annons