Annons

Mångfalden är ”en legitimitetsfråga”

Slarvar bortkompetens Bara en av tio av de politiskt anställda i rege­ringskansliet har utländsk bakgrund trots att nästan var femte svensk har sina rötter utomlands. ”Vi har en rejäl hemläxa att göra”, säger en självkritisk integrationsminister.

Publicerad

Cherine Khalil var tre månader när hennes familj 1978 flydde från Damaskus till Sverige. Föräldrarna som är kurder, var tvungna att lämna Syrien på grund av pappans politiska engagemang.

I dag rör sig hans dotter hemtamt i en helt annan politisk verklighet; i regeringskansliets korridorer. Cherine Khalil är presssekreterare hos arbetsmarknadsminister Hillevi Engström.

Hillevi Engström, arbetsmarknadsminister, är på folketshus i stockholm och håller ett föredrag, ”Vägar ut i arbetslivet för personer med funktionshinder”. Hät tillsammans med sin pressekreterare Cherine Khalil.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN Bild 1 av 3

Erik Ullenhag är integrationsminister och biträdande arbetsmarknadsminister. Här med sin statssekreterare Jasenko Selimovic.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN Bild 2 av 3

Diana Ayoub sitter hos barn- och äldreminister Maria Larsson på socialdepartementet och håller på med brevsvar. Hon är den enda inom KD med utländsk bakgrund.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN Bild 3 av 3
Annons
Annons
Annons