Många svenskpoäng i NHL

Det spelades bara tre NHL-matcher i senaste NHL-omgången men det resulterade ändå i 18 nya svenskpoäng efter bland annat mål från Markus Näslund, Tomas Holmström och Mats Sundin.

Under strecket
Publicerad
Annons

Mats Sundin och hans Toronto förlorade det klassiska mötet mot Montreal på hemmaplan med 3-4 efter straffar. Det såg ut som om Toronto skulle kunna bryta sin förlustsvit när laget tog ledningen med både 1-0 och 2-1. Men Montreal kom tillbaka och kvitterade och gjorde till slut 3-2. Då klev kapten Sundin fram med 17 sekunder kvar av matchen och gjorde sitt 400:e mål för Toronto. Förlängningen blev mållös. I straffläggningen satte Sundin sin straff men det hjälpte inte. Montreal vann matchen och Toronto åkte på sin fjärde raka förlust.

I Detroit var svenskarna på poänghumör i 5-3-vinsten mot Calgary. Tomas Holmström gjorde ett mål och en assist i matchen. Niklas Lidström stod för två framspelningar medan Henrik Zetterberg, Niklas Kronvall och Mikael Samuelsson stod för varsin assist. Som om det inte vore nog noterades även Calgarys Kristian Huselius och Anders Eriksson för framspelningspoäng.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons