Många ogillar regeringens LSS-politik

1 600 personer har förlorat sin statliga assistansersättning sedan regeringen tillträdde, enligt RBU. Arkivbild.
1 600 personer har förlorat sin statliga assistansersättning sedan regeringen tillträdde, enligt RBU. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson / TT

En majoritet av svenskarna tycker att regeringen har hanterat frågan om personlig assistans på ett dåligt sätt. Enligt en undersökning som beställts av RBU är hela 58 procent negativa till regeringens LSS-politik.

Under strecket
TT TT
Publicerad
Annons

– Jag tycker att det är en hög siffra. Man ska komma ihåg att de flesta människor i Sverige inte berörs av den här frågan över huvud taget. Men när man hör berättelserna om människor som råkat så illa ut de senaste åren, så förstår man att det inte är okej, säger Maria Persdotter, förbundsordförande på Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar (RBU).

Undersökningen har gjorts av Novus och visar att 28 procent av de tillfrågade tycker att regeringen hanterat frågan om assistans för barn med behov "mycket dåligt", medan 30 procent svarar "ganska dåligt". 11 procent anser att frågan hanterats varken "bra eller dåligt" och endast 4 procent att den hanterats "ganska bra". 27 procent säger sig inte ha någon uppfattning.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons