Annons

”Många missförstår syftet med att provsmaka vin”

Illustration: Thomas Molén
Illustration: Thomas Molén

Vad är egentligen ett bra svar när man får provsmaka vin på krogen? Det undrar signaturen Vinnovisen. Var inte rädd för att be om hjälp – och tänk på att du dricker för din egen skull, tipsar Sofia Larsson.

Publicerad

Fråga: Jag undrar lite över det här med att beställa vin på restaurang. Ibland får man smaka av, ibland inte. Jag känner mig alltid lite stressad när det är dags och det känns som att jag får lite blackout och inte riktigt smakar av alls, utan säger ”tack det blir bra” vad jag än blir serverad. Men jag vet ju heller inte något om vin och är väl i ärlighetens namn inte redo att lägga en massa tid och energi på att inhämta kunskap om ämnet.

Kan du förklara lite hur man ska tänka kring vinbeställning på restaurang och vad som förväntas av en egentligen?

Annons
Annons
Annons
Annons