Annons
X
Annons
X

”Många föräldrar lika vilsna som sina unga”

När blir dataspelande missbruk? Hur kan föräldrar övertyga en motvillig ung man att gå till psykologen när han bara vill stanna hemma vid datorn? Detta frågade ett par unga killar i publiken efter Idagredaktionens Psykologiska salong på Stadsbiblioteket.

I panelen satt två psykoterapeuter och en psykolog redo att svara. Du som inte var med har nu chansen att se samtalet plus tre bonusintervjuer med panelen (se klippen ovan). Temat för det 45 minuter långa salongssamtalet var unga vilsna vuxna.

Förutom resonemang om vad som är bruk och missbruk av dataspel pratade panelen om problem i relationer, inte sällan med föräldrarna. Antingen är de överdrivet involverade i sina barns liv eller så bryr de sig inte alls. Sistnämnda är förstås värst, men överengagerade curlingföräldrar kan kanske ”ruva ihjäl” sina barn, funderade psykoterapeuten Jan Löwdin.

Annons
X

Föräldrar är ofta lika vilsna som sina vuxna barn, påpekade psykoterapeuten Karin Enqvist som skrivit boken ”Limbo, om att fastna på tröskeln till vuxenvärlden”.

Psykoterapi kan vara den hjälp som behövs för att våga ta klivet, sa psykologen Jonas Mosskin.

Nästa Psykologiska salong blir den 6 februari. Då är temat klimakteriet. Samtalsledare: Agneta Lagercrantz.

Alla artiklar i serien Vuxenliv på vänt

Vem sa ”Köttberget?” quiz.svd.se Psykologisk salong om unga vuxna svd.se
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X