X
Annons
X

”Många föräldrar googlar och sätter egna diagnoser”

Kunskapsluckor, "katastrofal" brist på kompetenta läkare – och en kraftig ökning av antalet patienter. Det är några av utmaningarna inom dagens allergivård, menar experter. Nu har Stockholms läns landsting beslutat inrätta ett matallergiskt kunskapscentrum.

Läs mer om Den moderna matallergin

I Stockholm har antalet antalet nybesök för matallergier fördubblats på tio år. För att möta anstormningen, och för att höja kvalitén på allergivården, ska ett matallergiskt kunskapscentrum etableras vid Sachsska barn- och ungdomssjukhuset på Södermalm.

– Detaljerna är ännu inte klara men tanken är att samla kunskap för att bland annat ge patienter och föräldrar bättre utbildning i egenvård, säger Caroline Nilsson som är överläkare på Sachsska barn- och ungdomssjukhuset och specialist på barn- och ungdomsallergier.

Bristen på allergiläkare är ”nästan katastrofal”, enligt överläkare Caroline Nilsson på Sachsska. Nu får barn- och ungdomssjukhuset på Södermalm ett kunskapscentrum för matallergier. ”Vårt mål är att sprida kunskap och på så vis ha en stödjande funktion för den övriga vården”, säger Ella Bohlin (KD).

Foto: Tomas Oneborg och Lars Pehrson Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X