SvD Perfect Guide

”Många faror lurar i Hollywood Hills”

Sofie Prydz jobbar som veterinär i Los Angeles och är gift med svenska dj-stjärnan Eric Prydz. Hon är aktuell i TV3-programmet Svenska Hollywoodfruar.
Sofie Prydz jobbar som veterinär i Los Angeles och är gift med svenska dj-stjärnan Eric Prydz. Hon är aktuell i TV3-programmet Svenska Hollywoodfruar. Foto: TV3/Pressbild

Hollywoodfrun Sofie Prydz om en Los Angeles-helg full av ostbrickor, halloweenbus och barbecuegrillning.

Text: Gabriella Kvarnlöf - 4 november 2016
Annons

På fredag eftermiddag hämtar jag barnen tidigt i skolan, så de känner att helgen är på gång. Vi hoppar in i bilen och kör till The Grove, ett stort utomhuscenter här i Los Angeles. Barnen tycker att det är jättefestligt att stå på torgets fontän, kasta mynt i vattnet och önska sig något. Plötsligt sätts hög musik igång. Fontänen börjar dansa och även barn och vuxna rycks med.

Vi sätter oss på Morel’s French Steakhouse i närheten och beställer mat. Barnen får välja vad de vill, tyvärr blir det som vanligt pizza. Själv tar jag en fiskrätt och ett glas vin. Vi tar med oss doggy bags från restaurangen till hundarna – så att de också får fredagsmysa med god mat. Efteråt kvällsshoppar vi lite och kör sen hem igen. Min man Eric och jag nattar barnen innan vi sätter oss i soffan med ostbricka och vin framför tv-serien Stranger Things.

Jag är en morgonmänniska, och på lördagen stiger jag upp långt innan resten av familjen. Släpper ut hundarna och sätter mig utomhus med en kopp te och andas in morgonluften. När barnen vaknar gräddar vi svenska pannkakor, absolut inte amerikanska, de vill ju fylla dem med jordgubbar och grädde och sen kunna rulla ihop dem.

Annons
Annons

Hösten har precis kommit till LA och vi beslutar oss för att åka till Mr Bones Pumpkin Patch, ett stort Halloween-utsmyckat område fullt av pumpor och familjekul. Vi äter popcorn och grillad majs från ett matstånd till lunch och barnen leker med pumporna tills någon tappar en pumpa på foten och grinar. Sen matar de lammen på det lilla zoot, tills någon tappar ut en av fröskålarna och grinar. Till slut blir någon trampad på foten av den stora baggen, och börjar grina.

Innan vi åker hem går vi in i en ”corn maze”, en labyrint i ett enormt majsfält. Barnen är kartläsare och vi går vilse direkt. Efter tio minuter har de tröttnat och mamma hittar inte ut. Barnen gråter och är rädda att vi ska bli kvar i labyrinten för alltid. Lovar dem att vi aldrig ska gå i en corn maze igen.

På kvällen äter vi på vår kvarterskrog La Poubelle. Jag beställer sniglarna till förrätt och deras goda short ribs till huvudrätt. Sen åker vi hem, nattar barnen och repeterar föregående kväll. Det blir ostbricka. Det blir vin. Och det blir Stranger Things. Livet på en pinne.

På söndagen har vi pooldag hemma och bjuder över barnens kompisar med föräldrar. Barbecue är Erics specialitet, och på kvällen ställer han sig vid grillen. Han och hans kompisar marinerar köttet och pratar tjocklek och fettsprängning. Efter maten droppar folk av, men några vuxna sitter kvar och dricker vin vid vår eldstad utomhus. Innan vi går och lägger oss packar vi barnens lunchväskor och ropar in hundarna – det lurar många faror i natten uppe i Hollywood Hills.

Annons