Annons

”Många år gick åt till att vara min egen läkare”

”Hjärndimman.” Så beskriver Elin Cederberg tröttheten när hennes autoimmuna sjukdom var som värst. Många människor med kroniska besvär vittnar om positiva erfarenheter av att lägga om sin kost. Samtidigt saknas tillräckligt vetenskapligt stöd för att omvandla de nya rönen om antiinflammatorisk mat till råd för sjukvården.

Publicerad
”Det kändes som att vara i en bubbla, ungefär som att ha en glasskål över huvudet”, säger Elin Cederberg.
”Det kändes som att vara i en bubbla, ungefär som att ha en glasskål över huvudet”, säger Elin Cederberg. Foto: Joakim Ståhl

Elin Cederberg hade precis fött sitt första barn när hon tappade orken till allt. Helt plötsligt kändes minsta syssla som en oöverstiglig kraftansträngning.

”Det kändes som att vara i en bubbla, ungefär som att ha en glasskål över huvudet”, säger Elin Cederberg.

Foto: Joakim Ståhl Bild 1 av 4

Elin Cederberg kan leva ett ganska normalt liv i dag, här i parken med sonen Mio.

Foto: Joakim Ståhl Bild 2 av 4

För tre år sedan gick Elin över till en strikt variant av den antiinflammatoriska dieten och mår i dag mycket bättre.

Foto: Joakim Ståhl Bild 3 av 4

Rotfrukter är vanliga ingredienser i Elins mat.

Foto: Joakim Ståhl Bild 4 av 4
Annons
Annons
Annons