Annons

Månadsrapportering ett hot mot företagande

Förslaget om månadsrapporteringstvång som väntas komma från finansdepartementet är förödande för företagare. Varken regeringen eller Socialdemokraterna tar ansvar. De borde avstå från att driva igenom ett förslag som inte bara kostar företagen stora pengar, utan riskerar att ta från dem lusten att driva och utveckla sina företag vidare, skriver Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna.

Publicerad

Sverige behöver fler företagare, eftersom Sverige behöver fler jobb, inte färre. Därför är det olyckligt att Moderaterna och Socialdemokraterna nu gör gemensam sak för att driva igenom ett företagarfientligt förslag om ökat krångel för företagare.

Att ta steget att bli företagare är ett stort steg. Du lämnar tryggheten som anställd, riskerar ofta egna pengar och satsar all din tid för att förverkliga en idé. Den som också anställer andra tar på sig ett stort ansvar för andras liv och vardag. Bland många företagare är det inte ovanligt att den egna lönen kommer sist sedan medarbetare, leverantörer och Skatteverket fått sitt och många av våra medlemmar avstår från att ta ut lön i tuffare perioder för att verksamheten ska gå runt.

Annons
Annons
Annons