Mode

Månadens bäst klädda män

Helsvart, skotskrutigt och stilrena smokings – SPG har listat de bäst klädda männen i december.

Alessandro Squarzi
En tvättäkta modeentrepenör som började från grunden. Alessandro har under sin 25 år långa karriär gjort det mesta i branschen. Han är street-style-fotografernas favorit, alltid leendes och tvärsäkert stylad med looks som aldrig ser för arbetade ut. Ett typexempel.

Annons

Tomo Campbell
Long live the YBAs! Om någon ska sätta stilexempel för återkomsten av The Young British Artists så är det Tomo Campbell. Konstnären utbildade sig vid Central Saint Martins och gjorde succé direkt när modefotografen Mario Testino köpte ett verk från hans examensutställning. Hans bohemiska stil är unik utan att verka skrikig. Det handlar om en lagom avslappnat sittande manchesterkostym, en nätt t-shirt uppstickande under skjortan och perfekt slitna ökenkängor.

Hiroki Nakamura
Grundaren av det mytomspunna märket Visvim får otippade plagg- och färgkombinationer att gå ihop. Hur? Självförtroende, världens finaste material och en dos mod. Baserad i Tokyo, närmare bestämt småbutikernas mecka Ura-Harajuku i shoppingdistriktet Shibuya, handlar Hirokis filosofi om lyx i dess renaste form. Respekt för urgamla produktionsmetoder blandas med innovativa materialval och skapar några av herrmodes i dag vackraste kollektioner. Även fast man inte riktigt kan kalla Hirokis årligen uppdaterade klassiker för kollektioner.

A$AP ROCKY
Hip-hopens officiella stilgud. A$AP ses sällan i annat än en blandning av världens främsta designer-skapelser. Är det inte Dior så är det Raf Simons, Prada eller Margiela. Här blandar han en subtil nederdel bestående av snörskor och raka slacks med stickat, puffig dunjacka och matchad randig halsduk. De större färgpanelerna i dunjackan gör sig snygga mot de smalare i halsduken. Och med det leendet – hur kan det gå fel?

Lucky Blue Smith
Den nyblivne pappan Lucky är bara 19 år, men redan världens största herrmodell. Scoutad vid tio års ålder, har Blue Smith varit omgiven av världens kreddigaste stylister sedan barnsben. Det är inte många som klarar av skottrutiga byxor, oberoenda av vad som sitter på fötterna och överkroppen. Lucky gör det dock galant, med rockiga boots, en simpel t-shirt och bomberjacka. Det stora men smala halsbandet är pricken över i:et.

Wiz Khalifa
Ironiskt poserandes framför Zegnas couture, iklädd vad som endast kan beskrivas som en gymoutfit (som troligtvis kostar mer än din bil). Khalifa jobbar med konstraster, crèmevita byxor med stripes lyfter den mörkt orangea tröjan. En rosa scarf, lite bling, solglasögon och krispigt vita sneakers gör detta till en look värd att beundra. Otroligt avslappnat men gjort med elegans och tanke.

Adam Driver
Svart på svart är svårt, nästan omöjligt, i formella sammanhang. Drivers mystik, på och utanför bioduken, förstärks här med en helt kolsvart smoking. Skorna glänser sådär lagom, byxorna och kavajen är åtsittande men inte för tajta, slag och krage tidlösa men ändå modernt smala. Om vi får ändra något hade vi lagt till en centimeter i längd på byxan och trollat fram lite mer skjortärm under kavajen.

Nick Foulkes
Klockvärldens stilkonnässör nummer ett. Foulkes frekvent publicerad i GQ, How to spend it och Vanity Fair (utöver hans egna böcker som oftast handlar om cigarrer, klockor, juvelerare och konstnärer), är ett unikum. Som lojal kund hos Londonskräddarna Kent & Haste och napolitanska mästarna Rubinacci, lägger Foulkes grunden med en perfekt kostym och uppar sedan sina looks med allt från käppar till ringar, glasögon och slipsnålar gjorda av gem.

Jake Gyllenhaal
Ibland behöver det inte vara svårare än så här. En perfekt, midnattsblå, smoking, fräsch vit skjorta med snyggt dold knäppning, egenknuten svart sidenfluga och silvriga manschettknappar. En trimmad skäggstubb, välkammat hår och ett precis lagom kaxigt leende och du är redo för kamerorna.

Till Toppen