Recension

Man on fireMan on fire

Under strecket
Publicerad
Annons

Brian Helgeland har trots allt skrivit Mystic river åt Clint Eastwood och L A konfidentiellt åt Curtis Hanson. Tony Scott har faktiskt regisserat Enemy of the state och en del annat halvhyggligt i diverse trashiga genrer. Och Denzel Washington ja, han är ju Denzel Washington. Inledningsvis verkar inte Man on fire heller helt hopplös.
Washington gör en utbränd och hårt drickande torped med ett grumligt CIA-förflutet som motvilligt låter sig anlitas som livvakt åt en rikemansunge i ett Mexiko där kidnappning är en industri. En ömsesidigt värmande vänskap uppstår, vilket visserligen är helt enligt formuläret, men här spelar Scott sin hand rätt väl. Filmen anstränger sig för att se seriös ut.
Men när den lilla Pita trots alla ansträngningar blir bortrövad och hennes bedrövade beskyddare beger sig ut i storstadsdjungeln för att rensa upp, går hela projektet snabbt och brutalt över styr.
Att tortera och mörda så många skurkar som möjligt är
vägen till personlig frälsning. All tankeverksamhet har då upphört och det manierade bildberättandet har blivit en källa till ständig irritation.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons