Annons

”Man kan visst vara kristen och Sverigedemokrat”

Hur vi hjälper och hur migrationspolitik ska genomföras måste kunna diskuteras. Det skriver Julia Kronlid (SD) i en replik.

Uppdaterad
Publicerad
Julia Kronlid
Julia Kronlid Foto: Riksdagen

REPLIK | KYRKAN

I den nyligen publicerade boken "Jesus var också flykting" av Stefan Swärd och Micael Grenholm försöker de med felaktiga anklagelser styra över kristnas demokratiska rätt att kunna verka inom olika politiska partier. Jag har alltid varit öppen med att jag är kristen, tydligen är jag en lite sämre kristen än dem (SvD Debatt 15/4).

Sverigedemokraternas politik och ideologi ser varje människa som unik med ett okränkbart värde, utan åtskillnad på grund av ens bakgrund. När vi talar om mänsklig essens menar vi att alla har ett unikt värde med unika nedärvda egenskaper. När vi talar om nedärvda egenskaper gemensamt för en grupp syftar vi på att det kan finnas skillnader mellan män och kvinnor, vi talar inte om nationsgrupper. Vi grundar vår syn på nationen i termer av kultur, språk, identitet och lojalitet. Vår nationella gemenskap är öppen även för människor med bakgrund i andra nationer.

Grenholm menar att med en biblisk moral är det omöjligt att vända sig mot migration från fattiga, krisdrabbade länder till rika trygga länder. Med den utgångspunkten blir det väldigt många ifrån i princip alla riksdagspartier, som inte är välkomna i Grenholm och Swärds himmelrike. Självklart måste kristenheten vila på gemensam grund med respekt för människors okränkbara värde samt en moralisk plikt att hjälpa människor i nöd. Hur vi hjälper och hur migrationspolitik ska genomföras måste dock kunna diskuteras. Vi menar att en kombination av generöst bistånd till krisens närområde och vidarebosättning genom UNHCR, är bättre än okontrollerad asylinvandring där människor förvisas till människosmuggling.

Annons

Jag tycker det är sorgligt att många kristna pastorer vill fördöma kristna Sverigedemokrater. I riksdagen har vi en kristen förening där nästan alla partier deltar. Vi kan be, sjunga och dela nattvard tillsammans och i nästa stund debattera politiska åsikter med varandra i riksdagens kammare. Den kristna tron bör vara något som förenar oss kristna, inte splittra och dela upp oss i läger av bättre och sämre kristna.

Julia Kronlid (SD)

riksdagsledamot

Annons
Annons

Julia Kronlid

Foto: Riksdagen Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons
Annons