Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Charlotte Perrelli är aktuell med ”Charlottes gravidbok” samt julshowen ”Tusen och en natt” på Grand Hôtel. Pågår från 21 november till 19 december. Foto: Marcel Pabst.
Perfect Guide

”Man kan inte köpa stil”

Charlotte Perrelli om ikoniska handväskor, rysk arkitektur och glittrande Jimmy Choo-pumps.

Vilket är det klokaste stilråd du fått?

Annons
X

– Min syster Kina Björck är stylist och har gett mig många råd. Bland annat att inte stirra sig blind på trender, utan hitta en personlig stil och våga göra egna kombinationer. Bara för att man har en stor plånbok kan man inte köpa sig stil.

Vem är tidernas mest stilfulla person?

– Grace Kelly och Coco Chanel är två ikoner. De representerar ett klassiskt, kvinnligt, välsytt och väldressat mode. Jag har alltid gillat dräkter och går igång på bra kvalitet och snygga sömmar. Sen har Vogues chefredaktör Anna Wintour en väldigt tuff stil – och en enorm passion för mode.

Vilka är dina favoritbutiker i Stockholm?

– På Nathalie Schuterman hittar jag plagg som sticker ut, en snygg Balenciagaklänning eller ett par fantastiska pumps, som jag matchar med billigare grejer. För jag shoppar lika gärna på H&M och Zara, även om det inte är lika välsytt.

Vilken är världens elegantaste stad?

– Är förtjust i Los Angeles. Där hittar man allt från fantastiska 1800-talshus till Beverly Hills vackra blomsteruppsättningar och gala, glam och nyproduktion. Sen klappar mitt hjärta lite extra för Sankt Petersburg, som är fylld av magisk äldre arkitektur.

Vilken är världens snyggaste film?

– Musikalen "Dreamgirls" har varit en stor inspirationskälla. Jag gillar den kvinnliga scenstilen med tajta fodralklänningar, stora hår och mycket makeup.

Jag gillar den kvinnliga scenstilen med tajta fodralklänningar, stora hår och mycket makeup.

Vilken designer gör dig nästan aldrig besviken?

– Det går upp och ner. Ett tag var jag inne på Marc Jacobs, och sen älskade jag Dolce & Gabbanas strass, nitar och läder. Nu är det inget för mig längre. Däremot är jag hooked på Tom Fords herrlinje. Jag har köpt flera väskor och skor därifrån till min man.

Vilken är tidernas vackraste väska?

– Chanels klassiska 2.55. Har man möjlighet att lägga en astronomisk summa på en handväska är den fantastisk. Den blir aldrig omodern, och köper man kvalitet behöver man inte handla en ny modell varje säsong.

En personlig favoritaccessoar?

– Sista tiden har jag snöat in på Jimmy Choo-pumps. De har attityd, rejäla klackar, finns i alla möjliga färger och glittervarianter och sticker ut på scenen.

Artist som inspirerar stilmässigt?

– Beyoncé ligger bra till. Medan andra artister deffar vågar hon visa upp kurvor och gravidmage. Sen har hon alltid fantastiska kreationer på scenen och satsar stenhårt på just showkläder.

Vilket plagg vill du inte vara utan i höst?

– Har inte hittat något "must have" i år, men till hösten är en klassisk A-linjeformad trekvartskappa alltid snyggt.

En trend du önskar kommer tillbaka snart?

– Jag är glad att 70-talets smickrande siluetter är tillbaka. Höga bootcutjeans är mycket mer smickrande än den låga modell som varit inne ett tag.

Vill du läsa fler liknande artiklar? Följ SvD Perfect Guide på Facebook!

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen