X
Annons
X
Recension

Sarah Klang Man kan inte få nog av Sarah Klangs mäktiga röst

Rösten är fantastisk, man glömmer bort att andas när Sarah Klang sjunger så att det ekar över anrika Fasching. Enda bristen är att låtarna tar slut alldeles för fort.

Sarah Klang på Pustervik i Göteborg. Konserten på Fasching är suverän enligt SvD:s kritiker Annah Björk. Foto: Anders Deros/IBL
Läs mer om Musikveckan med SvD

Det är alltid problematiskt för en debutant att framföra sina första egna konserter. För Sarah Klang innebär Stockholmspremiären (låt oss kalla det så även om hon var förband till Frida Hyvönen på Skeppsholmen i somras) att ställa sig framför stadens samlade förväntningar inträngda i en liten lokal. Och där framföra låtarna ur sitt 36 minuter korta album, det är allt hon har att ösa ur. ”Love in the milky way” kom i februari och är mycket en känslomässig skiva, i vilken publiken lägger in sina egna sorger. Men Sarah Klang grejar det genom att ta konserten med en cowboyboot-spark – och sjunga så mycket bättre än någon ens kunnat föreställa sig.

Spelningen på Fasching är utsåld sedan hon satte miljoner hjärtan i kollektiv brand med sitt framträdande på "På spåret". Lokalens (bristande) storlek skvallrar om att den bokats före genombrottet, före "Love in the milky way" och rekord i hyllningar.

Sarah Klang på Pustervik i Göteborg. Konserten på Fasching är suverän enligt SvD:s kritiker Annah Björk.

Foto: Anders Deros/IBL Bild 1 av 2

Sarah Klang: ”ledsen, men jag har tyvärr inga fler låtar, jag lovar att skriva fler”.

Foto: Anders Deros/IBL Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X