Annons
X
Annons
X

Tre män anhållna för mord i Farsta

De tre män som misstänks för dådet i Farsta i södra Stockholm i natt, då en man sköts ihjäl, har anhållits av jouråklagare som misstänkta för mord, alternativt medhjälp till mord.

Av TT
(uppdaterad)
Polisen säkrar området samt letar spår på platsen där en man skjutits till döds natten mot lördag i Farsta i Stockholm. Tre personer är gripna misstänkta för mord.

Polisen säkrar området samt letar spår på platsen där en man skjutits till döds natten mot lördag i Farsta i Stockholm. Tre personer är gripna misstänkta för mord. Foto: Maja Suslin/TT

Samtliga misstänkta är mellan 25 och 30 år. Den avlidne mannen är nu identifierad och även han var i 25-årsåldern. Anhöriga har underrättats, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen vill inte säga någonting om kopplingar mellan de misstänka och den döde, eller andra detaljer.

– Nej, det finns inget mer att tillägga just nu, enligt utredningsledaren. Det är väldigt intensivt med förhör och annat, säger Eva Nilsson, informatör på Stockholmspolisen.

Annons
X

– Men det är en traditionell mordutredning, med förhör och sammanställning av teknisk bevisning och sådant. Enligt mallen.

Larmet om skottdådet kom in till polisen 01.19. Uppringare berättade att det hörts smällar och att en person låg ner på marken på Nordmarksvägen i Farsta strand. Personer och fordon ska ha rört sig därifrån.

Polisen har spärrat av platsen för teknisk undersökning och söker vittnen. En förundersökning om mord har inletts.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Strax efter klockan tre greps de tre personerna. Två fordon har tagits i beslag och ska undersökas av tekniker.

  – De greps i närområdet, sade Towe Hägg, pressinformatör på Stockholmspolisen, till TT tidigt i morse.

  Annons
  Annons
  X

  Polisen säkrar området samt letar spår på platsen där en man skjutits till döds natten mot lördag i Farsta i Stockholm. Tre personer är gripna misstänkta för mord.

  Foto: Maja Suslin/TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X