Annons
X
Annons
X

Man ihjälskjuten av polis i Husby

En 69-årig man blev på måndagskvällen skjuten till döds av polis i samband med en husrannsakan i Husby i nordvästra Stockholm. Polismannen sköt i nödvärn inne i bostaden och mannen fördes till sjukhus där hans liv inte gick att rädda.

Det var strax efter klockan 18 som polisen larmades till en adress i Husby sedan en man gått runt på en innergård och viftat med en kniv eller en machete. Flera personer hade känt sig hotade av honom.

När polisen kom till platsen gick mannen in i en lägenhet där ytterligare en person fanns. Till en början försökte man förhandla med mannen att han skulle släppa sin kniv och komma ut, men förhandlingen misslyckades.

Strax före klockan 21 beslutade ansvarigt befäl att man skulle gå in i bostaden och när polismannen öppnade dörren kom den 69-årige mannen rusade mot honom med kniven. Polisen sköt då mot honom i nödvärn.

Annons
X

Mannen fördes i ambulans till Karolinska sjukhuset i Solna och där konstaterade man att han avlidit av skottskadorna.

– Kvinnan i lägenheten var oskadd och togs om hand. En teknisk undersökning startade direkt och så småningom kommer Riksenheten för polismål att utreda fallet, säger Lars Byström, informationschef på Stockholmspolisen till SvD.se.

Testa dig i senaste veckornas nyhetsquiz

V40 | Vad misstänks partiledaren för? quiz.svd.se V 39 | Vad heter den omstridda boken? quiz.svd.se V 38 | Bäst betalda fotbollsspelaren? quiz.svd.se
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X