Annons

Man får vad man betalar för

Den liknar mest en låda på hjul, men det är å andra sidan inte för designen man köper rumänska Dacias senaste tillskott Lodgy. Det är snarare tre saker som avgör; pris, pris och pris.

Publicerad

Det är nästan så man inte tror att det är sant, en rejält tilltagen familjebil för mindre än 100 000 kronor? Det är i alla fall vad man får betala för instegsmodellen av Dacia Lodgy. Den som vill ha sju säten och lite lull-lull behöver inte punga ut med så värst mycket mer, vår modell kostade ”bara” 125 000 kronor. För det får man en rumänsktillverkad bil byggd på Renaultkomponenter, som kanske inte är det roligaste jag kört men som ändå levererar det den ska. Att ta en barnfamilj från A till B.

Men med det sagt är det dags för de mindre bra bitarna. Att Lodgy känns plastig och att sätena är stumma som skolbänkar får man nästan räkna med för de pengarna. Då är det betydligt värre att styrningen är så svajig att det blir lätt obehagligt i motorvägshastigheter. Bilen är en gigantisk vindfångare med en tjänstevikt i flugklassen, och minsta pust känns i ratten.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN Bild 1 av 6
Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN Bild 2 av 6
Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN Bild 3 av 6
Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN Bild 4 av 6
Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN Bild 5 av 6
Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN Bild 6 av 6
Annons
Annons
Annons