X
Annons
X
Krönika

Ola Wenström: Man behöver inte vara kvinna för att uppfatta sunkiga värderingar

Man behöver inte vara kvinna. Man måste inte vara man. Här är ytterligare några #metoo-reflekterande rader från en som både är drabbad och priviligerad.

Sätter mig i helgen för ännu ett pass på en av de mest attraktiva positionerna i svensk sport-tv, programledarstolen i Premier League-studion. 50 år och man, småländsk i passet, hemadress Stockholms innerstad, etablerad i en omskakad bransch, prioriterad i ett mediehus som delvis är under lupp i en av alla trakasseriutredningar. Jag är en känd tv-profil som skulle kunna vara urtypen för den som sitter på toppen av den, med all rätt, kritiserade strukturen. Men jag är inte schablonen.

Man behöver inte vara kvinna för att uppfatta sunkiga värderingar och dåliga beteenden i grupp på en arbetsplats, eller som i sportens värld, i ett lag. Man behöver inte vara kvinna för att reagera, känna, tycka illa om fasoner, mobbing och olika grad av trakasserier. Vilken vettig människa, oavsett kön, med en någotsånär kalibrerad social kompass reagerar inte på respektlöshet och brist på ödmjukhet? Man måste heller inte vara man för att slippa bli drabbad.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X