X
Annons
X

Mammornas protest mot dödsskjutningarna

Rekordmånga unga män sköts till döds på gatorna i fjol, men bara en bråkdel av fallen klaras upp.

Nu har offrens mammor tröttnat på att deras söner "reduceras till statistik". Med ljus i händerna och med hopp om förändring ska de samlas under Mammors manifestation mot det dödliga våldet på Sergels torg i Stockholm.

Carolina Sinisalo hade just kommit fram till hotellet i USA, på vad som var tänkt som en bröllopsresa, när hon fick telefonsamtalet som slog hela hennes värld i spillror. Hemma i Akalla i nordvästra Stockholm hade en maskerad man skjutit hennes två söner utanför porten till deras hem. 15-årige Robin Sinisalo räddade livet på sin fem år äldre bror genom att knuffa gärningsmannen när han avlossade ett skott, berättar hon. Sedan sköts lillebrodern i huvudet och dog på platsen.

I januari har det gått tre år sedan Carolina Sinisalo räcktes telefonluren på hotellet.

– Det är mord, våra barn är mordoffer. Sen om de är kriminella eller inte, det ska inte vara en fråga, säger Carolina Sinisalo, mor till ihjälskjutna Robin SInisano och grundare av organisationen Fuck våldet.

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 1 av 4

I juni invigdes minnesstatyn ”Under samma tak” till minne av Robin Sinisalo och alla andra unga som fallit offer för det dödliga våldet. Mamman Carolina Sinisalo går förbi den varje dag.

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 2 av 4

Carolina Sinisalo, mamma till mördade Robin Sinisalo.

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 3 av 4

Robin Sinisalo blev bara 15 år gammal. Nu planeras en manifestation mot det dödliga våldet.

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X