Annons

Mammor i Malmö har fått nog: ”Vi kan inte blunda”

Yazmine Ibrahim,  Mariam Bagher och Matilda Bengtsson har startat Facebook-gruppen Mammaupproret.
Yazmine Ibrahim, Mariam Bagher och Matilda Bengtsson har startat Facebook-gruppen Mammaupproret. Foto: Sara Johari

Det brutala mordet på den 31-åriga kvinnan blev droppen för många Malmöbor. På bara en vecka har över 5 000 personer engagerat sig i en Facebookgrupp som ska tvinga politiker och myndigheter att ta itu med våldet en gång för alla.

Under strecket
Publicerad

Yazmine Ibrahim, Mariam Bagher och Matilda Bengtsson.

Foto: Sara JohariBild 1 av 4

Blommor och ljus på den plats på Sergelsgata i Malmö där den 31-åriga kvinnan sköts till döds.

Foto: Sara JohariBild 2 av 4

Malmös polismästare Stefan Sintéus.

Foto: Johan Nilsson/TTBild 3 av 4

Niels Paarup-Petersen, Centerpartiet, Malmö , vill att alla partier, inklusive SD, tillsammans ska ta fram konkreta lösningar för att få bukt med det dödliga våldet.

Foto: Sara JohariBild 4 av 4

MALMÖ Regnet vräker ner över trottoaren där sörjande Malmöbor placerat blommor och ljus i ett hjärta till minne av kvinnan som mördades här. Strax före klockan 10 på förmiddagen den 26 augusti sköts hon ihjäl här, vid falafelkiosken på Sergels väg. 31-åringen var nybliven mor – hennes två månader gamla bebis som hon höll i famnen när hon mördades skyddas nu av socialtjänsten som utreder en eventuell hotbild.

Den enda person som hittills har gripits och häktats efter mordet – en 19-åring som misstänkts för medhjälp till mordet – släpptes under torsdagen. Han har suttit häktad i en vecka, skäligen misstänkt – den lägre misstankegraden. Enligt hans advokat visar ett handstilsprov att han inte har skrivit under den handling som registrerat honom som ägare till en Mercedes som troligen använts när mördarna lämnade Sergels väg. Bilen hittades senare utbränd i en annan del av Malmö.

Annons
Annons
Annons