Mammas hemlighet blev en fin gåva

GENSVAR Oväntade syskon har berört. Att upptäcka att man har syskon man inte tidigare vetat om kan vara smärtsamt, men också början på en givande relation. Här är några läsares berättelser om hur det blev för dem.

Under strecket
Publicerad
Annons

Läser om alla lyckade syskonåterföreningar. För mig blev det tvärtom. Jag föddes 1937 och växte upp som ensambarn. Min far var till åren kommen. Jag visste att han hade varit gift som ung och hade tre barn. Men de var redan i medelåldern när jag föddes och jag träffade dem aldrig. På 1980-talet ringde en kvinna till mig och berättade att hon var min halvsyster. Hon var född mellan min fars båda äktenskap och uppvuxen hos sin mormor. Hennes mor berättade först på sin dödsbädd vem som var fadern. Jag blev överraskad men glad, plötsligt hade jag en storasyster. Jag bjöd hem Sonja, som hon hette, och hennes dotter till mig och min man. Vi hade, som jag tyckte det, en trevlig eftermiddag tillsammans. Efter det lät jag göra kopior av de bilder jag har på min/hennes far och skickade dem till henne.

Efter ett tag fick jag ett brev från dottern, min systerdotter, där hon skrev att Sonja inte ville ha någon som helst kontakt med mig. Jag fick inte veta varför. Det var ju hon som sökt upp mig. Jag blev först arg, sedan ledsen och sårad. Dög jag inte som syster? Fortfarande efter 30 år sitter taggen kvar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons