Mamman erkänner

I går identifierades den 2-åriga flickan som flöt iland vid Texas kust. Nu erkänner mamman att hon och pojkvännen torterat dottern till döds. Fallet Baby Grace fortsätter att skaka om USA.

Under strecket
Publicerad
Bilden är en del av poster på vägen som hänger på  polisstationen i Galveston   Texas.

Bilden är en del av poster på vägen som hänger på polisstationen i Galveston Texas.

Foto: JENNIFER REYNOLDS
Annons

Den 19-åriga mamman erkänner nu att hon och pojkvännen torterat den 2-årige flickan som tidigare gick under namnet Baby Grace till döds. I ett dokument som nyhetsbyrån AP tagit del av berättar mamman hur de slagit henne med ett bälte, hållit hennes huvud under vattenytan i ett badkar och sedan kastat runt henne i hemmet. Kroppen har paret sedan förvarat i ett förråd under två månaders tid innan de till slut la henne i en plastlåda och dumpade kroppen i Galveston Bay.

Tidigare i veckan häktade polisen i Galveston Riley Ann Sawyers mamma Kimberly Dawn Trenor, 19 år och hennes styvpappa Royce Clyde Ziegler II, 24, misstänkta för våld mot barn. Enligt amerikanska tidningar ska Royce Clyde Ziegler för en vecka sedan ha försökt begå självmord. I ett brev ska han ha skrivit att hans fru varit oskyldig. Enligt mamman som nu alltså erkänner ska Ziegler ha tvingat henne att skriva under ett förfalskat dokument om att myndigheterna kommit och hämtat barnet på grund av misstänkt sexuellt utnyttjande.

Annons
Annons
Annons