Mamma: "Var det allt vårt liv var värt?"

Nimo, som egentligen heter något annat, har levt gömd med sin mamma efter att han polisanmält en stöld och hotats av de misstänkta gärningsmännen. Skadeståndet på 4 000 kronor som domstolen dömde ut är alldeles för lågt, anser hans mamma.
Nimo, som egentligen heter något annat, har levt gömd med sin mamma efter att han polisanmält en stöld och hotats av de misstänkta gärningsmännen. Skadeståndet på 4 000 kronor som domstolen dömde ut är alldeles för lågt, anser hans mamma. Foto: Privat/TT

17-åriga Nimo polisanmälde en mopedstöld och hotades och misshandlades av de misstänkta. Efter ett halvår som gömd dömdes gärningsmännen och Nimo fick 4 000 kronor skadestånd.

– Var det allt vår liv var värt? frågar sig mamma Linda Edmén.

Under strecket
Helena Björk/TT
Publicerad
Annons

När killarna som misstänktes för mopedstölden kallades till polisförhör fick de veta att det var Nimo som anmälts. För att hindra honom från att vittna utsatte de Nimo för hot och misshandel, berättar mamma Linda Edmén. Hon och sonen bodde i samma område i Stockholm som förövarna.

Av polisen fick de veta att det gått så långt att de behövde skyddad identitet och skyddat boende. Det blev början på månader som gömda.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons