X
Annons
X
Fördjupning

”Mamma fick för sig att göra sina pojkar mer lika flickor”

Göran C-O Claesson är den som har skickat in flest bidrag till "Jag minns" – åtminstone ett från varje årtionde. För SvD Kultur berättar han om skrivandet och sitt livslånga engagemang för jämställdhet.

Hans berättelse ingår i SvD Kulturs samling "Jag minns", som nu släpps i bokform.

Moderörelser i ord, människors tänkande och beteende är ämnen som intresserar Göran C-O Claesson, som skrivit en mängd böcker däribland ”Kvinnan, mannen, tidsandan och den fria tanken” (2010). Foto: Staffan Löwstedt
Läs mer om Jag minns

Jag minns hur det kändes när jag läste att Ursula Burns 2009 utsetts till vd för Xerox. Inte bara kvinna utan också svart! Hon hade börjat i företaget nitton år tidigare och klättrat uppåt tack vare företagets avancerade program för jämställdhet. Kände mig stolt! Jag hade på sjuttiotalet fått det svenska bolaget att införa i sak samma program.

Göran C-O Claesson sjunger i köket i trerummaren i Sollentuna, medan hans fru Evelyn Gullestad serverar kaffe i den blåvita servisen och dukar fram pistagelängd och småkakor.  

Moderörelser i ord, människors tänkande och beteende är ämnen som intresserar Göran C-O Claesson, som skrivit en mängd böcker däribland ”Kvinnan, mannen, tidsandan och den fria tanken” (2010).

Foto: Staffan Löwstedt Bild 1 av 2

Evelyn och Göran, en av deras söner samt Evelyns pappa 1954 ombord på svenskbyggda M/S Stockholm i New York. På lilla bilden cyklar paret tandemcykel 1947.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X