X
Annons
X
Kommentar

Håkan Lindgren: Malte Persson, använd din begåvning till att ta en risk

Författaren Malte Persson underkänner i Expressen Håkan Lindgrens kritik av identitetspolitiken. Persson är en skribent som använder sin begåvning för att gardera sig, svarar SvD:s Håkan Lindgren, och jämför den identitetspolitiska vänstern med Sverigedemokraterna.

Läs mer om Slaget om identitetspolitiken

Jag har emellanåt undrat när det skulle bli dags att läxa upp mig för att jag kritiserar en av vår tids mäktigaste ideologier – identitetspolitiken. Oväntat nog blev det Malte Persson som kände sig manad att hålla i pekpinnen (Expressen 28/1).

Han presenterar mig som "en som inte är högerskribent". Jag förstår att det är avsett som beröm eller som någon sorts erkänsla. Sådana små markeringar, som betyder att motparten inte är alltigenom ond, har blivit sällsynta och värdefulla i vårt nuvarande diskussionsklimat. Tyvärr är jag inte den tacksamma sorten, och jag vill varken vara lojal med högern eller vänstern.

Malte Persson är författare och skribent på Expressens kultursidor.

Foto: Sara Mac Key Bild 1 av 4
Bild 2 av 4

Efter hård kritik backade Svenska filminstitutet och dess vd Anna Serner om kravet att gå en utbildning i "normkreativitet" för att få filmstöd.

Foto: Anders Wiklund/TT Bild 3 av 4

Svenska filminstitutet på Gärdet i Stockholm.

Foto: Arkivbild. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X