Annons

Målskytt - och utbytt

Innsbruck | Målskytt igen. Men Zlatan Ibrahimovics knä klarade inte mer än 45 minuter. ”Det känns tungt”, säger han efter förlusten.

Under strecket
Publicerad
Foto: GETTY IMAGES
Foto: GETTY IMAGES
Foto: GETTY IMAGES

ZLATAN: KNÄET KÄNNS IRRITERAT

Zlatan Ibrahimovic startade matchen tillsammans med Henrik Larsson och gjorde en riktigt bra första halvlek.

– Det funkade bra, vi fick upp bollarna på anfallarna och jag och ”Henke” kunde fördela bollarna. Vi försökte skapa chanser och gjorde det bra, säger anfallaren i den mixade zonen efter förlusten.

Redan efter fem, tio minuter spel kände han av sin efterhängsna knäskada. Smärtan blev till slut för stor, han kunde inte fortsätta efter paus. Hur pass illa det är med knäet får han besked om i dag.

– Det känns lite irriterat men det är inget jag tänker på nu. Jag tänker på förlusten.

Hur ser du på situationen före Spaniens andra mål?

– Jag såg den inte men de andra diskuterade den i omklädningsrummet. Det är klart att Villa gör det bra men de är två försvarare mot honom där. De ska stoppa honom.

Annons
Annons

Det var efter att Zlatan gått ut som Spanien över spelet och de dominerade i andra halvlek.

– Vi har inte någon liknande forward som Zlatan, som har samma styrka i mottagningarna. Vi har fantastiska forwards men Zlatan har förmågan att hålla fast bollen, han är oerhört stark och svår att ta bollen från, säger Anders Svensson som återigen gjorde en stark landskamp.

Och mittfältaren var nöjd med vad Sverige presterade, framför allt före paus.

– Totalt sett gör vi en bra match. När vi ligger under så visar vi stark moral kommer tillbaka. Sista 20 i första halvlek var fantastiskt bra. Det tar vi med oss för framtiden. Vi kämpade i 90 minuter och åkte på ett snöpligt förlustmål på övertid, säger Svensson som ifrågasätter domarens beslut strax före Spaniens segermål.

– Det kunde ha varit frispark till oss bara sekunder tidigare, då Rosenberg tacklas bakifrån, men vi fick inte det. Naturligtvis är det tungt att förlora, speciellt på det här sättet. Vi gör en så pass bra insats att vi förtjänar oavgjort.

Vad tycker du om domarens insats?

– De fick väldigt mycket frisparkar under en period i andra halvlek, flera av dem felaktiga. Det var lite gnälligt på planen, kanske mest från dem. De tyckte att vi spelade för hårt men de lägger sig ner ganska lätt.

Svensson var trött och besviken efter förlusten, men inte uppgiven. Det återstår ju en match i gruppen, mot Ryssland.

– Vi har det fortfarande i egna händer. Det är ett ganska bra utgångsläge, säger Svensson.

För Zlatan Ibrahimovic kan matchen bara sluta på ett sätt.

– Det är klart att vi har stora chanser att ta tre poäng. Vi går in för att vinna och vi ska vinna den.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons