Annons

Malou von Sivers har sörjt klart

I sommar slutför Malou von Sivers den andra delen i sin trilogi. Del ett, "Mitt hjärtas oro" kommer i början av september.
I sommar slutför Malou von Sivers den andra delen i sin trilogi. Del ett, "Mitt hjärtas oro" kommer i början av september. Foto: Claudio Bresciani/TT

Malou von Sivers dras till mörkret. I sommar sitter hon och skriver i ljusbadet på en glasveranda i Stockholms skärgård men debutromanen, liksom så mycket annat, är sprungen ur släktens skuggor.

Under strecket
TT
Publicerad

Den tredje delen i trilogin blir den svåraste. "Då börjar jag närma mig min egen tid" säger Malou von Sivers som redan har skrivit igenom hela historien.

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 1 av 2

"Jag tar en kopp kaffe och sitter ensam och skriver. Jag tycker det är jättehärligt, som kontrast till att ha en hel redaktion runt omkring mig och sitta i tv-rutan" säger Malou von Sivers.

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 2 av 2

Ska man beröra måste man ligga nära sina egna känslor, konstaterar Malou von Sivers. I snart 20 år har hon haft sitt eget intervjuprogram i TV4. Men det var efter att ha sommarpratat i P1 i fjol som hon fick sitt starkaste gensvar. Malou von Sivers berättade sin egen historia, den om fadern, som 93 år och cancersjuk styvnackat vägrade träffa sin dotter till och med på dödsbädden.

Hon läste upp hans sms som hon hade kvar i telefonen; "Tack, men vill inte ha besök. PLS RESPEKTERA. Ha det så bra."

Annons
Annons
Annons