Annons

Kriminella under lupp – många sitter inne

Anna Kosztovics, Malmö stad och delprojektledare i "Sluta skjut", koordinatorerna Jonas Angermund vid Kriminalvården och Glen Sjögren vid polisen, samt Jonas Karlberg, gruppchef vid polisens avdelning för grova brott i Malmö, under en pressträff om satsningen "Sluta skjut" i Malmö.
Anna Kosztovics, Malmö stad och delprojektledare i "Sluta skjut", koordinatorerna Jonas Angermund vid Kriminalvården och Glen Sjögren vid polisen, samt Jonas Karlberg, gruppchef vid polisens avdelning för grova brott i Malmö, under en pressträff om satsningen "Sluta skjut" i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

Ett 20-tal grova brottsutredningar, två pågående stora mordrättegångar, färre skjutningar och totalt 99 häktade.

Så låter det när Malmöpolisen summerar det första halvåret med projektet ”Sluta skjut”. Staden har blivit lugnare, anser polisen Jonas Karlberg.

– Vi har många tongivande kriminella som sitter inne.

Under strecket
Anna Karolina Eriksson / TT
Uppdaterad
Publicerad

Jonas Karlberg, polisen, gruppchef vid Grova brott i Malmö, under en pressträff om satsningen Sluta skjut hos Polisen i Malmö.

Foto: Johan Nilsson/TT
Efter reklamen visas:
Malmö har blivit lugnare enligt polisen

"Vi vet vilka ni är och vad ni har för er" – så lyder budskapet som Malmöpolisen har sänt till stadens tyngsta kriminella det senaste halvåret. De har fått veta vilka straff som väntar, hur deras nära och kära påverkas och vad som väntar hela deras omgivning såvida de inte lägger av med det grova våldet.

Annons
Annons
Annons