Malmö illa ute i kampen om elitplats

Malmös elitseriestatus hänger nu på en mycket skör tråd. Efter förlusten borta mot Leksand med 4-2 är chansen att hänga kvar mest teoretisk.

Under strecket
Publicerad
Annons

Upp till Skellefteå, Leksand och Brynäs som ryckt i toppen skiljer fem poäng med tre omgångar kvar.

– Tyvärr har det sett ut så här hela säsongen. Killarna försöker, men lyckas inte, sade Malmös ordförande Percy Nilsson som i slutet av 80-talet byggde upp laget som tog steget upp i högsta serien.
Någon välspelad match blev det inte i Leksands Isstadion. Leksand började bäst och ledde tidigt med 1-0. Den ledningen tappade Leksand när hemmamålvakten Johan Hedberg gjorde en dundertavla på Mikael Wahlbergs lösa skott.
Malmö tog också ledningen och hade läge att öka den, utan att lyckas. I stället kvitterade Leksand och inför sista perioden var matchen helt öppen.
Med bara minuter kvar av matchen prickade Malmös Kim Staal stoplen bakom Hedberg. Innan dess hade Malmös Peter Andersson prickat ribban med ett mäktigt slagskott.
Malmö fick också chansen i spel fem mot fyra, plockade ut Pasi Nurminen och öste på framåt, utan att lyckas. I stället för kvittering kom Johan Witehall in från utvisningsbåset och
avgjorde i öppen kassen.
Serieledande Skellefteå var på besök i Nyköping. Hemma vann Skellefteå med 8-0, lika lätt blev det inte i Peab Arena. Tvärtom. Redan efter 18 sekunder tog Nyköping ledningen, den lyckades Skellefteå kvittera. Men när Trent Hunter gav Nyköping ledningen med 2-1 i spel fyra mot fem i början av andra hamnade Skellefteå i uppförsbacke som slutade med en 5-3-förlust. Nyköping har nu tio poäng, bara tre färre än Skellefteå.
Brynäs hade inga problem att ta andra raka segern i kvalserien och haka på i toppen. Oskarshamn besegrades hemma i Gavlerinken med klara 6-1. Brynäs dominerade matchen helt och passade också på att snygga till sin målskillnad. tt

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons