Annons
X
Annons
X

Malmö: Demonstrationen har upplösts

Stoppa matchen-demonstrationen upplöstes under lugna former på eftermiddagen och under kvällen fortsatte det att vara lugnt i Malmö. Trots det blev resultatet av demonstrationerna nio gripanden, tio omhändertagande och 20 anmälningar om skadegörelse. Dessutom avlägsnade polisen 91 personer från centrala Malmö i bussar.

Foto: SCANPIX (VIDEO)

Webb-tv

Foto: DRAGO PRVULOVIC

Bilder

DC-matchen i Malmö

Efter ett bitvis stökigt demonstrationståg var polisen i Malmö ganska nöjd. De flesta demonstranter lämnade området under lugna former strax före klockan halv fyra. Polisen räknade med att tumultet skulle kunna blossa upp igen under kvällen, men vid 22-tiden var det fortfarande lugnt på gatorna i Malmö.

Vid demonstrationens slut begav sig ett hundratal demonstranter till Dalaplan, en kilometer från tennisplanen. Där uppträdde de störande och för att skingra dem körde polisen ut 91 av dem i bussar till Malmös utkanter.

Utöver de personer som kördes bort från centrum omhändertogs tio personer. En av dem var en dansk medborgare som lyckats ta sig innanför avspärrningarna och upp på ett hustak. Alla tio släpptes senare under kvällen.

Annons
X

Nio personer greps misstänkta för bland annat försök till misshandel, olaga intrång och ringa narkotikabrott. Av dem har åtta släppts. En man som misstänks för våldsamt upplopp och ringa narkotika brott kommer eventuellt att anhållas senare under kvällen.

Polisen har inga uppgifter om att någon person ska ha skadats under tumultet. Däremot har 20 anmälningar om skadegörelse kommit in under kvällen. Bland annat har tre butiker i centrala Malmö fått färgbomber kastade mot skyltfönstren.

Polisens informatör Lars Håkan Lindholm säger till TT att de som bråkat är väl kända av polisen.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Det är ju de autonoma, som gömmer sig i den ordinarie demonstrationen, kommer och försvinner och byter kläder. Därför är det svårt att gripa och lagföra alla.

  TT

  Annons
  Annons
  X
  Foto: SCANPIX (VIDEO) Bild 1 av 3
  Foto: DRAGO PRVULOVIC Bild 2 av 3
  Bild 3 av 3
  Annons
  X
  Annons
  X