Annons
X
Annons
X

Målet: Bouppgörelse innan sommaren

Regeringen siktar på att få till stånd en bostadspolitisk överenskommelse med oppositionen före midsommar. Men oppositionen efterlyser ännu ett bud från regeringen.

Av TT
Foto: Yvonne Åsell/Lars Pehrson

– Tanken är att vi ska vara klara innan riksdagen stänger före sommaren. Det här är andra mötet och vi kommer att ha ett antal till för att kunna landa i en bred politisk överenskommelse över partigränserna, säger bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) efter fredagens samtal om bostadspolitiken med fem riksdagspartier.

På frågan om regeringen tror att samtliga de fem partier som nu deltar i samtalen, förutom regeringspartierna S och MP, kommer att vara med till slutet, svarar finansminister Magdalena Andersson (S):

– Även om vi inte kommer överens i de här samtalen så kommer regeringen att gå fram med kraftfulla åtgärder för att få upp bostadsbyggandet. Vi har redan lanserat den största bostadspolitiska satsningen på 20 år, det gjorde vi i budgeten. Vi kommer att lägga fram ytterligare förslag, men vi tror att det får större effekt om vi kommer överens bredare, säger Andersson.

Annons
X

Men flera av de borgerliga deltagarna i samtalen efterlyser ännu förslag, en helhetsbild, av vad regeringen tycker och vill vad gäller konkreta förslag.

Annons
Foto: Yvonne Åsell/Lars Pehrson Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X