Annons
X
Annons
X

Målet: Att peta Iphone från mobiltronen

Efter veckor av rykten har mobiltillverkaren Samsung till sist presenterat sin nya smarta mobiltelefon, Galaxy S3. Med 4,8-tums färgskärm, en kamera som tar 3,3 bilder i sekunden och en sensor som håller telefonen igång så länge du tittar på den är målet klart – att peta Iphone från tronen.

[object Object]
Samsung Galaxy S3. Foto: AP PHOTO/SAMSUNG

Påtagligt stolt stod till sist chefen för Samsung mobile, JK Shin, på scen inför en specialinbjuden publik i en mässhall i Earl's Court i London.

- Det har gått mycket rykten innan den här presentationen. Vissa stämmer, andra inte, sade sydkoreanen Shin innan han visade upp Samsungs nya generation smartphone, Galaxy S3.

8,6 mm tunn, 4,8-tums färgskärm (runt 12 centimeter) med upplösning på 720 x 1280 pixlar, och med ett pris på cirka 6 000 kronor kommer den Androidbaserade Galaxy S3 bli en farlig utmanare till Apples storsäljare iphone.

Annons
X

- Den är mänsklig, sade JK Shin och började prata om den nya telefonens intelligens, och att den kan höra, se och reagera, innan han lämnade scenen och lät sina medarbetare visa vad han menade.

Enligt tidningen Handelsblatt ställdes frågan: vad är det för väder i London? Efter en dryg sekund visar displayen upp moln och börja läsa upp den senaste väderleksrapporten.

För den som vill väcka telefonen från stand by-läget, räcker ett enkelt ”hello”, och en inbyggd sensor håller sedan mobilen aktiv så länge man tittar på den. Sensorn känner av ögonkontakten, och när uppmärksamheten riktas mot något annat för en stund, så går telefonen åter ner i energisparande läge.

Samsungs Galaxy S3 kommer att börja säljas i Europa i slutet av maj. I slutet av sommaren lanseras den i USA och i Asien.

Ambitionen är att slå föregångaren Samsung S2, som i februari, tio månader efter lanseringen, hade sålt runt 20 miljoner enheter.

Annons
Annons
X

Samsung Galaxy S3.

Foto: AP PHOTO/SAMSUNG Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X