Malena Ernman till final

Svenska folket kan pusta ut. Malena Ernman och La voix var en av tio bidrag som gick vidare från den första semifinalen till Eurovision Song Contest-finalen på lördag.

Under strecket
Publicerad
Annons

Så var vi igång igen. Nyss var det Melodifestival med Petra Mede och Tingeling och – just det – en himla massa svenska artister som ville till Moskva. Nu är det, i alla fall denna vecka, Eurovision Song Contest vi ska ägna oss åt. Och engagera oss i. Fast skillnaden är egentligen inte så stor, det är ju vår egen Svante Stockselius som dragit upp de nuvarande riktlinjerna både för Melodifestivalen och Eurovision Song Contest.

Man kunde alltså, som vanligt, lätt känna igen sig i musiktävlingens upplägg och den internationella showscenografi som byggts upp för den direktsända mastodontshowen i Olympiiskij Arena. Fast istället för Petra Medes typiskt svenska ironier var det ett skrikigt och måttligt språkbegåvat programledarpar vid namn Natalia Vodianova och Andrey Malahkov som med barnslig entusiasm guidade oss genom semifinalens arton bidrag. Kompletterade med kanske inte helt genialiska kommentarer av Shirley Clamp och Edward af Sillén.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons