Annons
X
Annons
X

Maktskiftet uppges vara nära i Grekland

STOCKHOLM (Direkt) Regeringsförhandlingarna i Grekland är nu nära att utse Lucas Papademos, tidigare vice ECB-chef, till ny premiärminister.

Av Direkt, TT

Det skriver den grekiska tidningen Vima utan att ange källor, rapporterar Bloomberg News.

Vima skriver att premiärminister Giorgos Papandreou talat med Lucas Papademos tidigare under tisdagen och även oppositionsledaren Antonis Samaras uppges stötta Lucas Papademos som tillfällig premiärminister.

Vima rapporterar också att Panagiotis Roumeliotis, landets representant i IMF, är i Aten för att leverera ett brev från IMF vad gäller villkoren för en utbetalning av den sjätte delutbetalningen av nödlånen.

Annons
X

En talesman för Greklands största högerparti, Ny demokrati, säger att man har gjort upp med landets socialistregering om att dela upp ministerposterna i en ny koalitionsregering mellan sig.

Talesmannen uppger samtidigt att en ny premiärminister ”måste hittas i dag”, rapporterar Reuters med hänvisning till grekiska medier.

NYHETSBYRÅN DIREKT och TT

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X