Maktskifte inom räckhåll

Under strecket
SvD
Publicerad
Annons

Skrytsamt, javisst, men Svenska Dagbladets envisa opinionsbildande sedan i våras för en borgerlig valallians räddade faktiskt sommaren från att bli en inrikespolitisk gäspning.
Göran Persson överraskade för all del omvärlden med att i sitt Björkvikstal utse Ylva Johansson till vårdpersonalminister i den aviserade ommöbleringen av regeringen. Vilka övriga statsråd som ska ingå i Perssons så kallade vinnande lag spelar han ut lagom till att riksdagen i höst återupptar arbetet.
Med tanke på hotet om bildandet av ett feministiskt parti inför valet 2006, ett hot som senast i går framfördes i Expressen av Perssons ex-hustru Annika Barthine och ex-statsrådet Margareta Winberg, kan man nog räkna med att ännu en feministisk aktivist tar plats vid regeringsbordet.
Kunde den hastigt hopsatta junilistan locka till sig drygt 15 procent av väljarna i valet till Europaparlamentet bör ett argt vänsteristiskt feministparti kunna övertyga ett för regeringspartiet obehagligt stort antal missbelåtna s-kvinnor.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons