Annons

Mäklarfotografen har nyckeln till köpet

Fotografering är en av de viktigaste byggstenarna i en bostadsaffär. Det hävdar Annci Gustavsson som är ansvarig för bildavdelningen på mäklarfirman Erik Olsson fastighetsförmedling. Det är hennes jobb att se till att bilderna i annonserna lockar så många spekulanter som möjligt till visning.

Under strecket
Publicerad

Annci Gustavsson jobbar som mäklarfotograf hos Erik Olsson. Hennes bilder måste lyfta fram bostadens potential för köparna.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 1 av 9

Fotografering är en av de viktigaste byggstenarna i en bostadsaffär. Annci Gutavsson på väg att fotografera en lägenhet.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 2 av 9

Utsikt och bostadens omgivningar är viktga aspekter för att marknadsföra lägenheten.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 3 av 9

Annci Gustavsson och kollegan Phillip Seaton ställer ut ett collage av lägenhetsbilder i mäklarfirmans reception.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 4 av 9

Annci Gustavsson gör sig redo att fotografera en bostad, hennes bilder måste lyfta fram bostadens potential för köparna.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 5 av 9

Bostadens bästa sidor ska fram samtidigt som de potentiella köparna ska kunna se möjligheterna och visualisera sina egna möbler i hemmet.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 6 av 9

När Annci Gustavsson ska fotografera en bostad börjar hon alltid med att scanna varje rum med ögonen för att hitta det finaste ljuset och se hur rummet gör sig bäst på bild.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 7 av 9

Fotograferna på Erik Olsson har 90 minuter för att fotografera en bostad. Om ytan överstiger 100 kvadratmeter eller om det handlar om en villa har de två timmar på sig.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 8 av 9

Utsikt och bostadens omgivningar är viktga aspekter för att marknadsföra lägenheten.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 9 av 9

Bostadens bästa sidor ska fram samtidigt som de potentiella köparna ska kunna se möjligheterna och visualisera sina egna möbler i hemmet. Enligt Annci Gustavsson är ljuset A och O.

–Det är viktigt att få med fönster och fånga hur ljuset faller in i bostaden. Det ger en inbjudande ton i bilden. Vi jobbar enbart med kundens egna lampor och har inte med externa blixtar, förklarar hon.

Annons
Annons
Annons