Annons

Mäklare: "Otroligt tryck" på fritidshus

– Mellan oss mäklare kallar vi det här för coronaeffekten. Det brukar inte vara ett sådant här tryck på fritidshusmarknaden, säger Ellinor Mersin, mäklare Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Eskilstuna. Arkivbild.
– Mellan oss mäklare kallar vi det här för coronaeffekten. Det brukar inte vara ett sådant här tryck på fritidshusmarknaden, säger Ellinor Mersin, mäklare Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Eskilstuna. Arkivbild. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Intresset för fritidshus skjuter i höjden under pandemin. Antalet affärer har ökat stadigt under året, och så även priserna.

– Det har varit ett otroligt tryck under hela sommaren och även in på hösten, säger Ellinor Mersin, mäklare på Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Under strecket
Alice Nordevik / TT
Publicerad

Bostadsmarknaden i stort har varit glödhet hittills i år – inte minst när det gäller fritidshus. Under årets första nio månader såldes 5 400 fritidshus enligt Svensk Mäklarstatistik.

Det kan verka som ett blygsamt antal, men för en så pass liten marknad är det en explosionsartad ökning. Jämfört med samma period förra året har det sålts tolv procent fler fritidshus i år. Motsvarande siffra för bostadsrätter och villor är sex procent respektive en procent.

Annons
Annons
Annons