Majoriteten beviljar sig förtroende?

Under strecket
Publicerad
Annons

Konstitutionsutskottets vice ordförande, Göran Magnusson (s), kommer för sent till onsdagens offentliga förhör. Han har inte ställt om klockan, påstår elaka utskottskamrater. Som uttryck för riksdagsmajoritetens brist på respekt för spelreglerna har KU dock tyngre ärenden att ägna sig åt, under Per Unckels (m) ledning. Första utfrågningen gäller Stockholmspolitiken. Vad lovade regeringen de lokala partikamraterna för att dessa skulle kunna sitta kvar efter förlustvalet 1998? Nuvarande oppositionsledaren Annika Billström (s) hade, visade det sig tre år senare, fört två samtal med "regeringen", d v s statssekreterare Pär Nuder, för att få något godis med vilket stockholmspartiet kunde köpas över.
Jodå, regeringen Nuder trodde att den kunde tänka sig att medverka med något till en trafiklösning. Men nu blev det borgerligt styre i stället, så frågan vad detta "något" var behövde aldrig materialiseras. Det mest konkreta Billström visste var att det inte handlade om pengar.
Nej, som lätt inses handlar det om att regeringen inte kan samverka med en moderatledd kommun, utan vill vänta på att det enda rätta partiet tar tillbaka makten, så att regeringens order kan åtlydas. Då kan det nog bli pengar också.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons