Annons

ProsperoBakom anonyma dörren döljer sig en ny krogpärla

Foto: Tomas Oneborg

En uppfinningsrik och prisvärd meny som tillfredsställer såväl smaklökar som miljösamvete. Prospero är en pärla där kockarna inte bara lagar maten, utan också serverar och diskar.

Under strecket
Publicerad

Inredningen är avskalad på Prospero. Lokalen är inte åt det mysiga hållet.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 3
Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 3

Inlagt och fermenterat är viktiga inslag på Prospero.

Foto: Tomas Oneborg Bild 3 av 3

Bakom en anonym dörr en halv trappa ner från Roslagsgatan satsar Erik Wikström, David Arvidsson och Niklas Näselius på klimatsmart och närodlad mat. De tre kockarna, med erfarenhet från bland annat 19 glas och The Farm, inte bara lagar maten utan tar även emot gästerna, presenterar vinerna, serverar och plockar disk. Och de gör det med en avspänd och tillmötesgående attityd som sätter tonen för hela kvällen.

Själva lokalen är inte åt det mysiga hållet. 18 gäster ryms på de väggfasta bänkarna och skolsalsenkla stolarna och i hörnet under kapphängaren staplas kartonger med ingredienser och dryck.

Annons
Annons
Annons
Annons