Resa

Magdalena Graaf: ”Jag njuter av livet på hästryggen”

Magdalena Graaf åker till Vemdalen för att leva cowboyliv, äter knödel i Österrike och kopplar av på Koh Samui.

Restaurang, Monrad’s
Vendevägen 8, Djursholm
monrads.se

Annons

Om jag är i Sverige tycker jag om att gå till Djursholms torg och äta skaldjur på Monrad’s. Det är alltid trevlig och skön stämning där, med bra mat och otroligt fin fisk. Framförallt har de goda ostron. Egentligen ska man väl dricka champagne till, men jag tycker att cava är godare. För mig är champagne att kasta pärlor till ett svin.

Spa, Kamalaya
kamalaya.com

Kamalaya är ett wellnessresort på Koh Samui som vunnit massor av priser. Jag bodde där i fyra veckor nu i höstas för att försöka stressa ner och starta om kroppen. Jag åt jättebra vegetarisk mat och testade yoga, och även om just det kanske inte var min grej var det otroligt skönt att få träna och varva ner på en så pass lugn och vacker plats.

Hotell, Hotel Kristberg
Lech, Österrike
hotel-kristberg.at

Jag älskar sommaren i Österrike. Jag och min man brukar åka ner och hälsa på en av hans vänner som driver ett fantastiskt hotell i Lech. Han är gammal olympisk mästare i störtlopp och en helt fantastisk gubbe. Det är något speciellt med att uppleva Lech tillsammans med österrikare, man får se så mycket mer av landet och kan gå rakt till det bästa ställena. Där korna går och betar med skällor runt halsen och restaurangerna serverar toppenbra knödel.

Restaurang, Nobu
noburestaurants.com

En riktig storfavorit när det kommer till god mat, jag älskar den fantastiska blandningen av japanska och sydamerikanska smaker. Jag har ätit på alla Nobus restauranger som finns utspridda i världen och har kommit fram till att jag tycker bäst om den i Tokyo. Jag kan varmt rekommendera deras black cod.

Cowboyliv, Trumvallen Horse Ranch
Näsvallen
fjallridning.se

Fantastiska Trumvallen Horse Ranch ligger vid foten av Vemdalsskalet och dit åker jag minst ett par gånger om året för att njuta av livet på hästryggen. Man bor under bar himmel, lagar mat över öppen eld, rider cowboyhäster och föser fjällkor mellan olika betesmarker. Det är så härligt att jag har köpt en tomt och håller på att bygga en egen timmerstuga där nu.

Till Toppen