”Magda” tar plats i bragdjuryn

Magdalena ”Magda” Forsberg fick aldrig SvD:s bragdguld – till mångas förtret. På tisdagen tar Sveriges främsta skidskytt genom tiderna plats i bragdjuryn för att vara med och utse årets medaljör. Klockan 13 på tisdagen kommer beskedet.

Under strecket
Publicerad
”Jag har bestämt mig”, säger Magdalena Forsberg dan före dan. Hon fick aldrig själv SvD:s bragdguld, men 
i år får hon vara med och bestämma vem som ska bli årets medaljör.

”Jag har bestämt mig”, säger Magdalena Forsberg dan före dan. Hon fick aldrig själv SvD:s bragdguld, men i år får hon vara med och bestämma vem som ska bli årets medaljör.

Annons

På den långa meritlistan finns sex VM-guld, 42 världscupsegrar och totalseger i världscupen – sex år i rad. Men alltså ingen bragdmedalj.
– Jag tänker inte så mycket på det där, men blir ofta påmind av andra som tycker att jag borde ha fått Bragdguldet någon gång. Nu ska det bli kul att få vara med att besluta och se till att medaljen hamnar hos rätt person…

Magdalena Forsberg inser de svårigheter bragdjuryn ställs inför.
– Det är väldigt svårt att jämföra olika idrotter. Egentligen har alla som nått världseliten gjort en fantastisk prestation. Jag vet hur mycket hårt arbete som ligger bakom, säger Magdalena, som har bra på koll på vad som hänt i idrottsvärlden under året.
– Jag är ju sportintresserad och följer med i det mesta som händer.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons