Annons
X
Annons
X

Magda och ACO fixade väntat guld

Magdalena Forsberg gjorde en tillfällig men lyckad comeback vid SM-tävlingarna i skidskytte i Hede genom att vinna stafetten tillsammans med Anna Carin Olofsson. Men någon mer tävling blir det inte.

Av TT
Allt var åter som vanligt i skidskyttespåren  på söndagen. Magdalena Forsberg vann och publiken ville få ut så mycket som möjligt av mötet med den forna skidskyttedrottningen.

Allt var åter som vanligt i skidskyttespåren på söndagen. Magdalena Forsberg vann och publiken ville få ut så mycket som möjligt av mötet med den forna skidskyttedrottningen.

– Det här var bara en kul grej. Åkningen var jobbigare än vad jag räknat med så nu är det definitivt färdigtävlat, sade en glad Magdalena Forsberg.

Skidskyttdrottningen satte färg söndagens stafetter i Härjedalen. Magdalena Forsberg, med sex VM-guld och 42 segrar i världscupen, bildade lag med hemmaåkaren Anna Carin Olofsson. En duo som visade sig vara oslagbar.

Mycket tack vare just rutinerade Magda som egentligen slutade att tävla för fyra år sedan. Hon gick ut först och efter en lite försiktig start åkte hon sedan ifrån alla på den sex kilometer långa och tuffa banan. När skidskyttarna åkte in till första skjutningen var hon i ledning.

Snabbt och klockrent satt hon alla fem skotten och redan då var segern mer eller mindre klar för Magda och Anna Carin. Visserligen tvingades Magda ta hjälp av två extraskott vid sista skjutningen men kunde ändå växla över till Anna Carin med stor marginal. ACO kunde sedan defilera hem segern till Lillhärdals IF.

Magdalena Forsberg, 38 år, imponerade. Hon har inte kört en tävling sedan hon avslutade karriären vid Holmenkollen 2002. Men i Hede såg hon nästan oförskämt vältränad ut där både skidåkningen och skjutningen fungerade.

För arrangörerna blev tävlingen en klang och jubel-föreställning då Forsberg fanns med på startlinjen. Hon är fortfarande populär ute i stugorna. Lördagens inledande distanstävlingar lockade 400 åskådare. På söndagen med Magdalena Forsberg, kom nära 2 500 personer.

Magdalenas man Henrik Forsberg fick nöja sig med ett silver.

Hede TT

Annons
X
Annons
Annons
X

Allt var åter som vanligt i skidskyttespåren på söndagen. Magdalena Forsberg vann och publiken ville få ut så mycket som möjligt av mötet med den forna skidskyttedrottningen.

Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X