Annons

Magasin III stänger under två år

Magasin III stänger i två år, eller fyra utställningssäsonger, från och med hösten 2017. Men först visar man en stor utställning med Gunnel Wåhlstrand som öppnar i februari. Här syns hennes verk ”Sydhälsö” från 2003.
Magasin III stänger i två år, eller fyra utställningssäsonger, från och med hösten 2017. Men först visar man en stor utställning med Gunnel Wåhlstrand som öppnar i februari. Här syns hennes verk ”Sydhälsö” från 2003. Foto: Magasin III

Från och med hösten 2017 stänger Magasin III sin utställningsverksamhet under två år framåt. Det agendasättande privata konstmuseet i Frihamnen tar en paus för att söka sin själ och hitta nya sätt att möta sin publik.

Under strecket
Publicerad

– Vi stänger för att vi kan det. Konstscenen har förändrats under de 30 år vi hållit på, det är så många som arbetar med samtidskonst och en dialog kring den, säger museichefen David Neuman.

Han refererar inte bara till nya konstinstitutioner utan även till exempelvis Historiska museet och Armémuseum, som både av genuint intresse och för att sätta in sina utställningar i samtiden samarbetar med konstnärer.

Annons
Annons
Annons