När solen går ner byter den populära marknaden skepnad – droger, illegala racinghästar och människor säljs här i skydd av mörkret.
När solen går ner byter den populära marknaden skepnad – droger, illegala racinghästar och människor säljs här i skydd av mörkret. Foto: Francesco Bellina

Maffians sätt att lura till prostitution: svart magi

I Palermos urgamla gränder möts himmel och helvete. På dagarna är marknaden i stadsdelen Ballaró en turistmagnet med färsk fisk och lyckoamuletter. Men så fort solen går ner blir stadsdelen en skådeplats för maffiagrupper, människohandel – och svart magi.

Uppdaterad
Publicerad

Marknaden Ballaró är Siciliens hjärta, belägen mitt i staden Palermos historiska centrum har dess puls lockat besökare i århundraden. Här prunkar Ricotta-fyllda kakor i ståtliga pyramider bredvid avhuggna svärdfiskhuvud och kryddblandningar för spaghetti. Svenska turister i skärmkepsar tittar förtjust på bläckfisk så färsk att den ännu sprattlar.

Men så fort solen går ner sker en förvandling. I skymningen är det enda som återstår från den livfulla marknaden högar med kaktusfruktsskal och benpipor. Ljusslingor börjar tändas i fönstren och tunga moln av parfym svävar i gränderna.