Maffiametoder på krogen

Maffialiknande nätverk har delvis tagit över Södertäljes krogvärld. Beskyddarverksamhet, utpressning mot företagare och bombhot mot en kommunal tjänsteman är uttryck för en brottslighet som antar allt allvarligare proportioner, anser polisen.

Under strecket
Publicerad
Annons

SÖDERTÄLJE
Det är fredagskväll i Södertälje, en av Sveriges krogtätaste städer. Ett 30-tal poliser genomför en stor kontroll av ett antal restauranger som man misstänker att den organiserade brottsligheten i staden delvis har tagit kontrollen över.
Personer som identifierats av det så kallade Novaprojektet, polisens särskilda satsning mot grov kriminalitet i Stockholms län, har tagit steget in i krogvärlden. Branschen lockar till sig kriminella som vill ha en del av de vinster som genereras, inte minst de kontanter som lyfts bort ur kassan till exempel genom manipulering av kassaapparaterna.

Vägen till pengarna går via dörren, det vill säga genom att ta över insläppet och ställa gängmedlemmarna där som så kallade krogvärdar, med en arbetsledare som kallar sig vaktchef, har kriminella skaffat sig kontroll över verksamheten.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons