Annons

Madeleine Sjöstedt tar till fula knep

DEBATT. Stockholmarna är värda ett mindre populistiskt kulturborgarråd, som är villig att ta en hederlig och saklig debatt. Det skriver Susin Lindblom, förbundsdirektör i Sveriges Dramatikerförbund apropå debatten om kulturstöd.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

När man lägger fram nya förslag inom kulturområdet så har man ofta en fördel av att uppfattas som modern och framtidsinriktad. Man kan också rida på föreställningar om att det gamla är stillastående och i behov av uppfräschning. Bilden av ett stagnerat kulturliv i Stockholm med aktörer, som utan motprestation, förväntar sig kommunala bidrag år efter år målas upp

Madeleine Sjöstedt (FP) tar till alla dessa fula knep i sitt svar till teaterförläggare Berit Gullberg. Hon antyder att Berit Gullberg har varit med för länge och ingen kan bara förvänta sig en bidragscheck på posten. Och det nya måste fram. Ingen kommunikationsbyrå skulle kunna formulera det smartare. Kanske har även här Gullers Grupp fått rycka in med sin dyra expertis – som nu när man ”hjälper” kulturförvaltningen att läsa 30 remissvar – till en okänd kostnad. Förvaltningen vill ansvara för stora förändringar men vill eller vågar inte läsa och ta ställning till remissvaren själva.

Annons
Annons
Annons